Tips & Tricks

Maak indruk op je vrienden en familie en wordt een echte grillmaster met mijn tips en tricks om jouw barbecueskills naar een hoger niveau te tillen. Ik geef je handige tips & tricks voor een goede voorbereiding, het onderhoud van je barbecue en accessoires, verschillende bereidingstechnieken en advies bij het aanschaffen van barbecue gerelateerde producten.

Wat is een bbqrub?

Bij barbecueën is een rub een mix van kruiden- en smaakingrediënten die vóór het koken worden gecombineerd en op de buitenkant van het vlees worden...

Zo steek je een kamado aan

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je te allen tijde natuurlijke producten zoals houtskool gebruikt om je Kamado BBQ aan te steken. De...

Rooster schoonmaken

Wanneer heb je voor het laatst je rooster schoongemaakt? Ik weet dat die van mij in ieder geval toe is aan een flinke poetsbeurt. Om er zeker van te...

Soorten rookhout

Hoewel elk houtsoort zijn eigen unieke smaak heeft is het meestal te subtiel om de soorten van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarom is het het...

Beer can chicken

Het bier zorgt niet alleen voor vocht en een mooie donkere buitenkant, maar ook voor het op smaak brengen van het vlees, terwijl het blikje zelf...

Vis op een plankje

Grillen op een houten plankje lijkt veel op het gebruik van een pan, behalve dat de plank rook kan produceren. Deze methode is geweldig omdat het...

Gietijzer onderhouden

Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gaan gebruiken, moeten deze eerst worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en...

Wat is een Kamado BBQ?

Een traditionele Kamado werd gemaakt van klei of ander keramiek om een grote urn of “ei” -achtig vat te creëren, vergelijkbaar met een tandoor,...

De 3-2-1 methode

De grootste klacht van veel mensen die spareribs op de barbecue maken is dat het vlees droog en taai wordt. De 3-2-1-methode voor het roken van...

Wat is rookhout?

Rook is een aloude manier om smaak toe te voegen aan alles wat je kunt koken. In de oudheid werd rook gebruikt om vlees gedurende lange tijd te...

Wat is Dry Aging?

Een dry-aged steak is, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gerijpt voordat je hem gaat eten. Het vlees bederft gedurende deze tijd niet, omdat...

Gietijzer schoonmaken

Ondanks alle voordelen van gietijzer, zijn sommige mensen nog steeds een beetje terughoudend om de overstap te maken, en de reden hiervoor is dat...

Wat is een Dutch Oven?

Van zelfgemaakt brood tot gestoofd vlees, de Dutch oven is een stukje kookgerei dat bij iedere fanatieke thuiskok wel op het verlanglijstje staat....

De perfecte steak bakken

We hebben allemaal wel een voorkeur als het gaat om de perfecte bereiding van een biefstuk. Om goed te kunnen meten wanneer jouw biefstuk gaar is,...