fbpx

Bereiding

Ben je op zoek naar meer informatie over verschillende bereidingen op de bbq? Laat je inspireren door mijn handige tips & tricks!

Wat is Dry Aging?

Waarschijnlijk heb je wel eens in een restaurant “dry aged steak” op het menu zien staan. Misschien heb je het zelfs al eens besteld en geproefd. De steak die je normaal gesproken eet, is vers. Het is rood en vol vocht, waardoor het lekker sappig is. Een dry-aged steak is, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gerijpt voordat je gaat eten. Het vlees bederft gedurende deze tijd niet, omdat je het veroudert onder omstandigheden die het vocht- en bacterieniveau strak regelen.

Maar waarom is dry aged vlees zo duur? Maakt het uit hoe lang het vlees gerijpt wordt? En wat gebeurt er eigenlijk tijdens het rijpingsproces? Na het lezen van deze blog begrijp je wat er met een biefstuk gebeurt als hij wordt gerijpt en waarom een “oude” biefstuk meer geld kost.

De perfecte gaarheid voor rundvlees

De perfecte gaarheid voor rundvleesHoe wil jij je steak? We hebben allemaal wel een voorkeur als het gaat om de perfecte bereiding van een biefstuk. Om goed te kunnen meten wanneer jouw biefstuk gaar is, is het handig om iets van het vlees te weten voordat je het op...