Bereiding

Maak indruk op je vrienden en familie en wordt een echte grillmaster met mijn tips en tricks om jouw barbecueskills naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina geef ik je graag meer informatie over de verschillende bereidingstechnieken op de barbecue.

Bereiding

Wat is een bbqrub?

Bij barbecueën is een rub een mix van kruiden- en smaakingrediënten die vóór het koken worden gecombineerd en op de buitenkant van het vlees worden aangebracht.
Bereiding

Beer can chicken

Het bier zorgt niet alleen voor vocht en een mooie donkere buitenkant, maar ook voor het op smaak brengen van het vlees, terwijl het blikje zelf dienst doet als standaard om de kip te ondersteunen en hem gelijkmatig aan alle kanten te laten garen.
Bereiding

Vis op een plankje

Grillen op een houten plankje lijkt veel op het gebruik van een pan, behalve dat de plank rook kan produceren. Deze methode is geweldig omdat het een stabiel oppervlak biedt om voedsel op te leggen en het tegelijkertijd een authentieke rooksmaak geeft.
Bereiding

De 3-2-1 methode

De grootste klacht van veel mensen die spareribs op de barbecue maken is dat het vlees droog en taai wordt. De 3-2-1-methode voor het roken van spareribs garandeert bijna boterzacht vlees zonder veel extra inspanning.
Bereiding

Wat is Dry Aging?

Een dry-aged steak is, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gerijpt voordat je hem gaat eten. Het vlees bederft gedurende deze tijd niet, omdat je het veroudert onder omstandigheden die het vocht- en bacterieniveau strak regelen.
Bereiding

De perfecte steak bakken

We hebben allemaal wel een voorkeur als het gaat om de perfecte bereiding van een biefstuk. Om goed te kunnen meten wanneer jouw biefstuk gaar is, is het handig om iets van het vlees te weten voordat je het op de grill gooit.