Techniek

Maak indruk op je vrienden en familie en wordt een echte grillmaster met mijn tips en tricks om jouw barbecueskills naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina geef ik je graag meer informatie over de verschillende kooktechnieken op de barbecue.

Techniek

Kamado BBQ aansteken

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je te allen tijde natuurlijke producten zoals houtskool gebruikt om je Kamado BBQ aan te steken. De Kamado is namelijk luchtdicht afgesloten wat zorgt voor een zuurstofarme omgeving aan de binnenkant.
Techniek

Soorten rookhout

Hoewel elk houtsoort zijn eigen unieke smaak heeft is het meestal te subtiel om de soorten van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarom is het het beste om hout te kiezen op basis van de mate van rook die het afgeeft, in plaats van enkel te kijken naar de smaak.
Techniek

Direct vs indirect grillen

Als we kijken naar de bereiding van voedsel op de barbecue zijn er eigenlijk twee manieren om te grillen: direct of indirect. Weten welke methode je moet gebruiken en hoe je dit het beste kunt doen, is de basis voor iedere geslaagde barbecue.
Techniek

Wat is een Kamado BBQ?

Een traditionele Kamado werd gemaakt van klei of ander keramiek om een grote urn of “ei” -achtig vat te creëren, vergelijkbaar met een tandoor, waarvan de ronde vorm en zware constructie unieke kookvoordelen mogelijk maakten.
Techniek

Wat is rookhout?

Rook is een aloude manier om smaak toe te voegen aan alles wat je kunt koken. In de oudheid werd rook gebruikt om vlees gedurende lange tijd te bewaren. Tegenwoordig gebruiken we het om de smaak van vlees te versterken.
Techniek

Wat is een Dutch Oven?

Van zelfgemaakt brood tot gestoofd vlees, de Dutch oven is een stukje kookgerei dat bij iedere fanatieke thuiskok wel op het verlanglijstje staat. Het is meestal gemaakt van geëmailleerd gietijzer of keramiek en is bestand tegen hoge temperaturen.