Welkom in mijn buitenkeuken!

Mijn naam is Marcel en op Meatloverz.nl deel ik graag mijn passie voor mooi, authentiek en vooral lekker eten. Met mijn blog hoop ik mijn enthousiasme voor barbecueën op anderen over te brengen en mensen te inspireren om ook heerlijke gerechten op de barbecue te gaan bereiden. Ik wens je heel veel kookplezier en eet smakelijk!

Hoe het allemaal begon

Als kleine jongen mocht ik mijn vader al helpen bij het grillen van lekkere steaks, hamburgers en saté. Zodra de eerste zonnestralen verschenen, verspreidde de geur van houtskool en geroosterd vlees zich al razendsnel in onze achtertuin. De passie voor lekker eten en koken op open vuur is altijd gebleven en in de loop der jaren ben ik zelf aan de slag gegaan met het ontwikkelen van smaakvolle en verrassende gerechten.

Om deze passie voor lekker eten, en met name koken op de barbecue, te delen met anderen begon ik in 2018 met het verzorgen van barbecuecatering op locatie onder de naam ‘Meatloverz’. Ik merkte al snel dat mijn klanten en mijn eigen vrienden en familie steeds enthousiaster werden wanneer ik voor een verjaardag, kerstdiner of housewarming weer nieuwe gerechten van de barbecue toverde. Vanuit dit enthousiasme besloot ik in 2020 om een foodblog van Meatloverz.nl te maken om mijn eigen recepten, tips en ervaringen met de buitenwereld te kunnen delen.

Fotografie & styling

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en eigenaar van een marketingbureau, dus het bouwen van een website, ontwerpen van een huisstijl en het opzetten van alle social media kanalen was al snel geregeld. Maar bij het opzetten van mijn blog kwam ik in een voor mij geheel nieuwe wereld terecht: foodfotografie.

Op het gebied van fotografie kwam ik niet heel veel verder dan wat leuke vakantiekiekjes met mijn iPhone, dus werd het hoogtijd om mij eens te gaan verdiepen in deze wondere wereld. Ik besloot om via internet een spiegelreflexcamera te kopen en daarbij een korte online cursus te volgen waarin ik de basisbeginselen kon leren van het fotograferen. Het werd al snel duidelijk dat ik eerst op zoek moest gaan naar mijn eigen stijl. Alhoewel het mijn dagelijkse werk is om voor klanten een huisstijl of website te ontwerpen vond ik het vinden van mijn ‘eigen stijl’ één van de moeilijkste dingen. Een eigen stijl is niet iets wat je ineens ‘hebt’. Het is iets wat gaandeweg ontstaat.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik op internet duizenden foto’s tegen van heerlijke gerechten en zag dat niet alleen de manier waarop de foto wordt gemaakt belangrijk is, maar het gerecht moet ook nog leuk gepresenteerd worden. Het werd mij dus al snel duidelijk dat ik ook op zoek moest gaan naar ondergronden, servies, tafelgerei en andere leuke attributen om mijn foto’s aan te kleden. Gelukkig kon ik de hulp van mijn vriendin inschakelen om de juiste accessoires te vinden en al snel kwam mijn kast vol te staan met verschillende soorten borden, schaaltjes, bestek, houten planken en alles wat ik maar kon gebruiken om het ‘perfecte plaatje’ te kunnen schieten.

Met de aanschaf van wat nieuwe fotografie accessoires en het bekijken van heel wat online tutorials ben ik uiteindelijk toch op het punt gekomen dat ik voor mezelf een foto heb geschoten en mijn ‘eigen stijl’ heb gevonden. Een foto in een dark/moody stijl wat mij altijd erg aanspreekt als het gaat om vleesgerechten.

Mijn recepten

In het schrijven van mijn recepten probeer ik op een verhalende manier mijn bezoekers mee te nemen in het kookproces en geef ik graag wat achtergrondinformatie over de ingrediënten of de herkomst van een gerecht. Mijn recepten zijn geïnspireerd op familierecepten, kookboeken en kookprogramma’s op tv en zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde grillmaster.

Met mijn website hoop ik mijn enthousiasme voor barbecueën op anderen over te brengen en mensen te inspireren om ook heerlijke gerechten op de barbecue te gaan bereiden voor familie en vrienden. Naast mijn recepten geef ik je ook handige tips & tricks voor een goede voorbereiding, het onderhoud van je barbecue en accessoires, verschillende bereidingstechnieken en advies bij het aanschaffen van nieuwe barbecue gear.