Algemeen

Maak indruk op je vrienden en familie en wordt een echte grillmaster met mijn tips en tricks om jouw barbecueskills naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina geef ik je graag algemene informatie over alles wat met barbecueën te maken heeft.

Wat is een bbqrub?

Bij barbecueën is een rub een mix van kruiden- en smaakingrediënten die vóór het koken worden gecombineerd en op de buitenkant van het vlees worden...

Soorten rookhout

Hoewel elk houtsoort zijn eigen unieke smaak heeft is het meestal te subtiel om de soorten van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarom is het het...

Wat is een Kamado BBQ?

Een traditionele Kamado werd gemaakt van klei of ander keramiek om een grote urn of “ei” -achtig vat te creëren, vergelijkbaar met een tandoor,...

Wat is rookhout?

Rook is een aloude manier om smaak toe te voegen aan alles wat je kunt koken. In de oudheid werd rook gebruikt om vlees gedurende lange tijd te...

Wat is Dry Aging?

Een dry-aged steak is, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gerijpt voordat je hem gaat eten. Het vlees bederft gedurende deze tijd niet, omdat...

Wat is een Dutch Oven?

Van zelfgemaakt brood tot gestoofd vlees, de Dutch oven is een stukje kookgerei dat bij iedere fanatieke thuiskok wel op het verlanglijstje staat....