Sticky Kip met Ananas

Voorbereiding

Dit recept voor Sticky Kip met ananas wordt misschien wel je favoriete kipgerecht ooit. Elke hap is een explosie van een tropisch smaakparadijs en je kunt het eenvoudig zelf aanpassen met groenten, noedels en kruiden! Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kipdijfilet van BBQuality.

We beginnen met het snijden van de ananas. Snijd met een scherp mes de ananas voorzichtig in de lengte doormidden. Snijd met de mespunt rond de binnenrand van de ananas en zorg ervoor dat je niet door de schil snijdt. Snijd naar beneden in het ananasvlees en schep de ananasblokjes er met een lepel uit. Gooi de kern weg en leg het vlees opzij.

Ik heb ervoor gekozen om hele kippendijen te kopen zodat ik zelf kan bepalen hoe groot de stukken kip worden. We snijden dus de kippendij in blokjes van ongeveer 1,5 cm en doen hetzelfde met het vlees van de ananas. Wanneer alles netjes gesneden is kunnen we verder met de bereiding van het gerecht.

Bereiding

We gaan de barbecue aansteken en hem klaar maken voor direct grillen. Plaats een aanmaakblokje tussen de houtskool of briketten, steek het blokje aan, laat de deksel van de barbecue open en zet ook de onderste ventilatieopening volledig open. Wanneer het aanmaakblokje zijn werk heeft gedaan en volledig is gedoofd, sluit je de deksel en zet je de ventilatieschijf aan de bovenkant volledig open zodat je een maximale luchtstroom krijgt. Door de ventilatieschuiven in de juiste stand te zetten gaan we zorgen voor een temperatuur van 180˚C.

Plaats ondertussen de gietijzeren pan of Dutch Oven alvast op het rooster zodat de pan goed heet kan worden. Verhit de olie en voeg de kip toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip ongeveer 10 minuten, tot ze bruin en gaar zijn. Wanneer de kip gaar is haal de kip uit de pan en voeg je de in blokjes gesneden ananas, hoisinsaus, sojasaus, bruine suiker, gemberpoeder en knoflookpoeder toe en kook dit voor een paar minuten. Roer de kippenbouillon erdoor, breng het geheel aan de kook en laat het sudderen, af en toe roerend, tot de saus is ingekookt en ingedikt.

Wanneer de saus is ingekookt en lekker stroperig is qua structuur voeg je de kip weer toe aan de pan en roer je alles goed door tot de kip en ananas gelijkmatig is bedekt met de saus.

Serveer de kip en ananas in de lege ananashelften, samen met wat rijst en garneer met sesamzaadjes.

Delen

Vind je dit een leuk recept en heb je zelf deze heerlijke Sticky Kip met Ananas gemaakt? Deel het eindresultaat dan op Facebook of Instagram en tag #meatloverzz in je bericht!

Receptinformatie

VOORBEREIDING
15 minuten

BEREIDING
45 minuten

AANTAL PERSONEN
2 personen

Ingrediënten

1 grote ananas
2 eetlepels olie
6 kippendijen zonder been
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
100 ml kippenbouillon
Gekookte rijst
Sesamzaad

Benodigdheden

Dutch Oven of BBQ pan
Lepel
Koksmes