Coca Cola Rib Fingers

Voorbereiding

Dit recept voor Sticky Iberico Rib Fingers is echt een must have voor ieder feestje. De sterspeler van dit gerecht is de sticky saus op basis van misschien wel de meest favoriete frisdrank ter wereld: Coca Cola. Echte zoetekauwen zullen dit recept absoluut waarderen!

Ik ben een grote fan van Spareribs, maar toen ik laatst bij de slagerij in de Hanos was om een paar nieuwe spareribs te halen raadde hij me aan om een keer iets anders te proberen. Hij gaf aan dat Iberico Rib Fingers een absolute hit zijn omdat ze super mals zijn, vol smaak zitten en voor ik het wist lagen de Rib Fingers in mijn winkelwagen. Ik had al een lekker recept klaarliggen voor Coca Cola Spareribs, maar dit leek me een mooie gelegenheid om het recept uit te proberen met de Iberico Rib Fingers. Tijd om de aan de slag te gaan!

We gaan de barbecue aansteken en hem klaar maken voor direct grillen. Plaats een aanmaakblokje tussen de houtskool of briketten, steek het blokje aan, laat de deksel van de barbecue open en zet ook de onderste ventilatieopening volledig open. Wanneer het aanmaakblokje zijn werk heeft gedaan en volledig is gedoofd, sluit je de deksel en zet je de ventilatieschijf aan de bovenkant volledig open zodat je een maximale luchtstroom krijgt. Door de ventilatieschuiven in de juiste stand te zetten gaan we zorgen voor een temperatuur van 110˚C.

Wanneer de barbecue mooi op temperatuur is plaatsen we de BBQ Pan of Dutch Oven op het rooster en laten hem even wat warmte meekrijgen. De Dutch Oven staat alvast op te warmen dus hebben we mooi de tijd om nog een paar dingen voor te bereiden. We beginnen met het snijden van de rode peper in mooie dunne ringen. Mocht je van een beetje pit houden kan je pitjes bewaren en straks meekoken, maar ik laat ze voor nu uit het recept. Snijd vervolgens de knoflook in kleine stukjes en rasp met een fijne rasp de gele schil van de citroen en vang dit op in een kommetje. Zorg ervoor dat je alleen het gele van de schil gebruikt, het witte is bitter en veel minder smaakvol.

Laat vervolgens een 0,5 liter water koken in een waterkoker en giet alvast een 0,5 liter Coca Cola (of een ander merk) in een maatbeker zodat je het straks makkelijk in de Dutch Oven kan gieten. Wanneer het water heeft gekookt voeg je het toe aan een tweede maatbeker met een bouillonblokje en roer je het even goed door totdat het blokje volledig is opgelost.

Bereiding

De barbecue is mooi op temperatuur en het tijd om de runderbouillon en de cola toe te voegen aan de Dutch oven. Voeg hier de rode peper, knoflook, citroensap en schil aan toe en breng het aan de kook. Wanneer de bouillon kookt voeg je de Rib Fingers er aan toe en laat het geheel zo’n 1,5 uur koken met de deksel op de pan.

Na 1,5 uur zijn de Rib Fingers mooi gaar en haal je ze uit de Dutch Oven en bewaar je ze in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie. De bouillon laat je in de pan en hier voeg je de ketchup, Dijonmosterd, honing en gembersiroop aan toe en laat je de saus circa 30 minuten inkoken totdat je een stroperige saus krijg. Hou dit proces goed in de gaten omdat de ingrediënten voor de saus suiker bevatten wat kan gaan verbranden wanneer de saus bijna helemaal is ingekookt. Blijf dus regelmatig in de saus roeren zodat de suiker niet aan de bodem blijft plakken.

Wanneer je een mooie stroperige saus hebt voeg je de Rib Fingers weer aan de Dutch Oven toe en gaar je ze nog zo’n 5 á 10 minuten mee totdat ze helemaal bedekt zijn de saus.

Delen

Vind je dit een leuk recept en heb je zelf deze heerlijke Coca Cola Rib Fingers gemaakt? Deel het eindresultaat dan op Facebook of Instagram en tag #meatloverzz in je bericht!

Receptinformatie

VOORBEREIDING
15 minuten

BEREIDING
2.5 uur

AANTAL PERSONEN
4 personen

Ingrediënten

500 gram Iberico Rib Fingers
1 rode peper
2 teentje knoflook
1 citroen
1/2 liter runderbouillon
1/2 liter Coca Cola
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel Dijonmosterd
2 eetlepels honing
1 eetlepel gembersiroop

Benodigdheden

Dutch Oven of BBQ pan
Snijplank
Kommetje
Rasp
Waterkoker
Maatbekers 0,5 liter
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pollepel