fbpx

Tips & Tricks

Ben je op zoek naar meer informatie over verschillende BBQ-technieken ? Laat je inspireren door mijn handige tips & tricks!

What’s new?

Gietijzer schoonmaken en onderhouden

Gietijzer schoonmaken en onderhouden

Gietijzer schoonmaken en onderhoudenEnkele weken geleden schreef ik een blog over de geschiedenis en het gebruik van een Dutch Oven. Aangezien ik een enorme fan ben van het gebruik van gietijzeren potten en pannen op de barbecue ben ik vorige maand ook een...

Wat is Dry Aging?

Wat is Dry Aging?

Waarschijnlijk heb je wel eens in een restaurant “dry aged steak” op het menu zien staan. Misschien heb je het zelfs al eens besteld en geproefd. De steak die je normaal gesproken eet, is vers. Het is rood en vol vocht, waardoor het lekker sappig is. Een dry-aged steak is, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gerijpt voordat je gaat eten. Het vlees bederft gedurende deze tijd niet, omdat je het veroudert onder omstandigheden die het vocht- en bacterieniveau strak regelen.

Maar waarom is dry aged vlees zo duur? Maakt het uit hoe lang het vlees gerijpt wordt? En wat gebeurt er eigenlijk tijdens het rijpingsproces? Na het lezen van deze blog begrijp je wat er met een biefstuk gebeurt als hij wordt gerijpt en waarom een “oude” biefstuk meer geld kost.

Koken met een Kamado BBQ

Koken met een Kamado BBQ

Kamado BBQ’s ontlenen hun naam aan de term die wordt gebruikt om een traditioneel Japans kooktoestel op hout of houtskool te beschrijven.

Het gebruik van rookhout

Het gebruik van rookhout

In deze blog gaan we kijken naar de verschillende houtsoorten, het verkrijgen van de perfecte smoke ring en hoe je rookhout het beste kunt gebruiken.

Wat is een Dutch Oven

Wat is een Dutch Oven

Wat is een Dutch OvenDutch oven Van zelfgemaakt brood tot gestoofd vlees, de Dutch oven is een stukje kookgerei dat bij iedere fanatieke thuiskok wel op het verlanglijstje staat. Het is meestal gemaakt van geëmailleerd gietijzer of keramiek en is bestand tegen hoge...

De perfecte gaarheid voor rundvlees

De perfecte gaarheid voor rundvlees

De perfecte gaarheid voor rundvleesHoe wil jij je steak? We hebben allemaal wel een voorkeur als het gaat om de perfecte bereiding van een biefstuk. Om goed te kunnen meten wanneer jouw biefstuk gaar is, is het handig om iets van het vlees te weten voordat je het op...